sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

hiipivä ikea, piilotettu lohikäärme

Ikea on ujuttautunut kotiimme ja ilmeisesti jäädäkseen. Aina kun käytössämme on auto, kidutan miestäni ja pyydän päästä Ikeaan. En vastusta Kampradia ja kumppaneita, en suinkaan, muistan vain epämukavana sen alkuajan kun Ikea rantautui Suomeen ja aina kyläillessä jossain tai kun omassa kodissa kyläili joku niin kuului samat "ai teilläkin on tuo Ikean se ja se", "ai te ootte käyneet Ikeassa".

Nautin Ikean niistä huonekaluista ja esineistä, jotka sulautuvat kodin muuhun sisustukseen. - Ja jotka ovat ilmiselvää Ikeaa vain niille, jotka ovat lukeneet kuvastonsa hyvin huolellisesti. Omassa kodissani näkyvintä Ikeaa ovat punaiset PS-senkit, muuten onkin kyse pientavarasta ja valaisimista.

Mutta arkea Ikea kyllä helpottaa kummasti ja olen taas tukeutumassa Vantaan myymälään epätoivoisessa yrityksessäni saada eteiseemme järjestystä. Tai oikeastaan ympäri kotiamme harhaileviin lappusiin ja kirjekuoriin, jotka ovat niin sanotusti keskeneräisiä asioita - joihin on täysi tarkoitus tarttua viikon sisällä. Myöskin lehtien säilyttäminen on nykyään haastavaa - olvikko on kohdannut kiipeilijän rajun hyökkäyksen. Helmikuun Kuukausiliite ja eritoten sen Astrid Thors -kansi päätyi olohuoneen lattialle ja ympäristöön melkoisina riekaleina. Olvikko on myöskin turhan heppoinen asia pitää lattialla kun kodissa on kovasti asioita vasten pystyyn nousua harjoitteleva veijari.

Spontan-magneettitaulusta ja -lehtitelineestä on toivottavasti jotain apua.


Ja kuten aina, Ikeaan ei ole menemistä ilman, että hankkii pari Kassett-laatikkoa lisää. Yleensä ostan mustaa, mutta nyt poltettu oranssi viehättää jossain määrin. Saa nähdä miten alkuviikon Ikea-ekskursiolla käy.

Lisäksi listalla on Antilop-syöttötuoli isovanhempien päähän. Pienen miehen ulottuvuudet ovat sitä luokkaa, ettei soseiden syöminen enää suju sylissä lainkaan. Jos koskaan sujui.

Niin, kerroinko edes? 8kk neuvolassa pituutta 79cm ja painoa 10kg. Väittivät vielä joskus alkuaikoina, että vuoden vanhana mittaa olisi 82cm.

kuvat: ikea.fi

Ei kommentteja: