sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

hoitopöytä lundian hyllykköön

Opiskelutoverini saa kesällä vauvan ja kyseli taannoin hoitopöydistä ja koska muistin hänelläkin olevan Lundiaa yllyin taas ylistämään omaa ratkaisuani koota hoitopöytä "kirjahyllyyn". Omassa lapsuuden kodissani oltiin ja ollaan yhä varsin uskollisia Lundialle ja olen tuonut sen muassani nykyiseen kotiimme.

Kun pieni mies ilmoitti tulostaan harkitsin kaikenlaisia tilaa säästäviä hoitotasoja, vaikka sitä pinnasängyn päällä pidettävää levyä ym. Kuitenkin Matiaksen kummeilla nähty Lundian hyllyyn itse rakennettu taso sai vakuuttumaan, että tämä on meidän juttu. Meistä tosin ei ole nikkaroimaan hyllylevyä itse vaan kävin pitkän sähköpostikeskustelun Lundian logistiikan kanssa siitä, löytyisikö mistään varastosta enää 40cm syvään tikkaaseen tarkoitettua ulkonevaa tasoa. Sen valmistus kun on lopetettu ja enää ulkonevia tasoja saa vain kapeampaan tikasmalliin.

Käyttöikä tälläkin tasolla on sama kuin muilla hoitopöydillä. Osahan ei onnistu hoitopöydällä vaihtamaan yhtään vaippaa sen jälkeen kun lapsi on oppinut kääntymään. Nyt 9kk iän lähetessä vauhtia ja vaarallisia tilanteita - sekä miehellä mittaa - alkaa olla sen verran, että taidan muuttaa koko hyllyn puhtaasti säilytystilaksi. Ja sitä tarvitaan. Optimiset pienet vaatelaatikkoni näyttävät kovin erilaisilta nykyään kuin tässä ennen syntymää otetussa kuvassa. Tämä on napattu kummitätiä varten demonstroimaan tilaa, johon täti sittemmin ompeli kankaisen lokerikon, jossa septidin, talkki ynnä muut kumppanit majailivat.

Syy miksi tämä on ollut meillä aivan win-win-ratkaisu on mahdollisuus asettaa hoitotaso juuri oikealle korkeudelle pituuksiimme nähden. Muutaman sairaalapäivän ja matalaakin matalamma hoitopöydän ansiosta olin aivan käsittämättömän jumissa selkäni kanssa. Sen ei olisi suonut jatkuvan kotonakin.


Ennen-jälkeen-kuvasarja tästä voisi olla aika brutaali. Voi katsokaa nyt miten kaikki vaatelaatikotkin ovat kauniisti järjestyksessä! Ja mahtuivat kiinni!

2 kommenttia:

Nelsson kirjoitti...

Hyvältä näyttää :) Saako kysyä noiden laatikoiden alkuperää? Ne ovat niin ihanan värikkäät.

Meillä tehtiin vastaava ratkaisu, mutta 100cm leveään vaatekaappiin. Sinne sai tason mille korkeudelle tahansa. Ja kun nyt lapsi ei enää vuoden vanhana malta pysyä paikoillaan, voisi kaappiin hankkia ovet ja ottaa puhtaasti vaatekäyttöön.

Hanni kirjoitti...

Laatikot löytyi silloin kohta miltei vuosi sitten Vantaan Kodin Ykkösestä. Vaikuttavat oikein kestäviltäkin kun olivat valmiiksi kasattuja eikä tarvinnut itse ähertää. :)